ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Egyszerű megoldások: öblítő, légfrissítő, szekrényillatosító egyben

2015. január 16. - időtetrisz

Öblíteni nem árt valamivel a ruhákat, bár sokszor a sima víz is elég, sokan ecetet is használnak, de a legtöbb ismerősöm, aki nem áll át ebben a zöld megoldásra, általában azért, mert nem lesznek illatosak a ruhák öblítő használata nélkül. Erre is van kész megoldás.

ahimsa_mosoparfum

Légfrissítőnek is használható és a szekrény is végre kevésbé lesz szekrényszagú kemikáliák nélkül: minderre a mosóparfüm a megoldás.

Nézegettem sokszor, ajánlották is, de  a 2000 Ft feletti árat egy teszthez kicsit sokalltam a 100 ml-es kiszerelésért. Aztán a Hol a legolcsób? posztunk második részében ajánlott bioboltban találtam végre egész kicsi kisebbet, 10 ml-es is van és az ára 500 Ft alatt, no ennyit hajlandó voltam kockáztatni és de jól tettem! A ruhákhoz ecetes vízzel megy a gépbe, nagyon finom,  kellemes illatúak a ruhák. A gesztenyés mosáshoz is jól jöhet még. Többféle illat kapható természetesen. A Zöldboltban elég jó járon kaphatók.

A korábban már említett sk nedves törlőkendőhöz is használt spricniben kipróbáltam lakásillatosításra, kellemes így is és megmarad egy ideig, csak pár csepp kell egy kis flakonba, a többi víz. Ez az illatosító a mosdóba is ajánlható, pl. a wc csészéjébe cseppentve illatosít (ez illóolajjal is működik).

spricni

A szekrénybe egy papírhengerre cseppentve a ruhák is illatosak maradnak, de főleg: nem lesz szekrényszaguk. A rózsavizes húsvéti locsolókölni méltó testvére lehet, ugyanazzal az eljárással: sok vízbe kevés mosóparfüm jól felrázva és spriccelős flakonba téve.

Szóval ennyi pénzért sokféleképp felhasználható, finom illatú, egyébként illóolajokból speciálisan készült ( hogy oldódjon a vízben) mosóparfümmel nagyon jól lehet ruhát öblíteni, lakást illatosítani és a lakás többi pontján is jól fog jönni, ha a kellemetlen szagok megszüntetése a cél.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr58803892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása