ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Egyszerű, olcsó, természetes szer köhögésre: a hagymatea

2015. február 19. - időtetrisz

A legszebb része, hogy nem hagymaízű és nem a hagyma intenzív ízű és illatú részéből készül, hanem a héjából, pár perc alatt.

hagymatea

Ezt a telet eddig megúsztuk nagyobb betegségek nélkül, pont most ütött be a lázas-köhögős valami, viszont óriási dolognak tartom, hogy február közepéig maximum az erős köhögéssel kombinált takonykór volt a gyerekeknél, egy-egy pár napos hiányzás az intézményekből. Viszont a köhögés vissza-visszatér (hát hiába, ilyen a téli időszak, mindenhol köhög valaki), első körben mindig teával próbálkozom elmulasztani, az utóbbi időben ezzel a hagymateával (van egy másik is, az meghűléses-köhögős-orrfolyós kórságokra kiváló szer gyógynövény keverékéből, ha valaki szeretné, leírom a recepjét) kezeltük a dolgot és nagyon jól működik.

hagymahej

A hagymatea receptje:

1 vagy 2 hagyma héja (intenzívebb két adag héjból)

0.5 l víz

A vízbe dobjuk be a héjakat és forrás után 5, max. 10 percig főzzük. Ugyanez készülhet alapból karamellizálva, 1-2 kanál cukrot hevítve, pirítva kezdve az egészet és arra kerül a víz, majd jöhet a hagyma héja, így jóval édesebb lesz rögtön, nekem jobban ízlik, ha utólag, mézzel édesítjük. Itt találtok gyömbéres verziót is, a hatásairól pedig itt olvashattok. Az is szuper, ha nem kell kidobni/komposztba tenni a héjat, a marad nélküli élet nagyon klassz - itt olvashattok Bea Johnsontól remek tippeket, ő az, aki képes a szemét nélküli, maradék nélküli játékot igazán nagyban is játszani, Zero Waste Home az oldalának a neve.

mez

Ti mit használtok köhögős-orrfolyós esetekre?

Házi megoldások meghűlések, orrfolyások esetére:

Melegítő fahéjtea

fahejtea

 

Sós orrspray házilag

orrspray

 

 

Betegeskedős napokra papírcsészék szerepjátékhoz (és egyéb letölthető játékok)

Paper-Teacup-Craft-Printable

 

 

Van bevált szeretek a köhögős-orrfolyós nyavalyákra? Megosztjátok velünk?

 

Betegségektől mentes, mókával teli napokat kíván:

idotetrisz3sugarcandy-150x150

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr368803934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferencné Nagy 2015.02.19. 12:15:42

A veben olvastam és eddig bevált:Szép egészséges vöröshagymát tartani a szobába.Köhögésre:egy közepes fekete-reteknek a tetejét levágom,félre teszem, belsejét kikaparom/megsózva vajas kenyérrel megeszem/ az üres helyre kristálycukrot szórok, a kalapot ráteszem és egy pohár tetejére ültetem.Bocs kimaradt: a kaparás után kötőtűvel jól megszurkálom,hogy a keletkező lé bele tudjon folyni a pohárba Én3x töltöm, utána frisset készítek. Nné
süti beállítások módosítása