ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Színező felnőtteknek - Parádi Orsolya: a Pandala-szigetek

2015. augusztus 03. - időtetrisz

Oké, hogy imádom a baglyokat és ebben a színezőben elég sok is van, de azért arra nem számítottam, hogy másfél órán keresztül nem tudom majd abbahagyni a színezést, már fél óra után teljes volt az elmerülés és a kikapcs: nyugalom és egy dologra koncentrálás, minden erőlködés nélkül. És micsoda öröm!

pandala_szigetek_szinezo_borito

Mesekavics, Mesekavics alkotókönyv, ékszerek - Parádi Orsi lényeit és könyvét ajánlottuk már korábban az Időtetriszen. A Pandala-szigetek lakói kézzel festett köveken hűtőmágnesként, ékszerként is csodaszépek, vidámak, különlegesek és egyediek, a könyvben számos játék és alkotói tevékenység épült köréjük, kapható szettben alapanyagokkal, lépésre lépésre útmutatóval, hogy a gyerekek elkészíthessék magunknak és most itt ez a csodás színező, felnőtteknek, itt olvasható hogy miért s hogyan jött létre.

Halak, madarak, lepkék, virágok, jelenetek, szemek, nappal és éjszaka - minden gazdagon, aprólékosan kidolgozva (az ilyen finomságoknak annyira lehet örülni: még a kolofon köré is egy külön kis világ épült, persze az is színezhető), ha sikerül leülni mellé, egyszerűen beszippantja az embert. Jönnek a színek, jár a kéz, a ceruza halkan serceg a papíron és a fekete-fehér rajzok megelevenednek és kicsit beleépül a képbe aktuális hangulatunk, színvilágunk, van egyfajta meditatív hatása a dolognak, ha tényleg sikerül belemerülni (gyerekek mellett lehet, hogy nem olyan egyszerű, de persze ők is kaphatnak egyet és együtt is jó buli a színezés).

pandala_szigetek_bagoly

A rajzok egyébként kézzel készültek, ki is lehetett volna szedni utólag az apró, túlszaladt vonalakat, de ott vannak és ettől még élőbb, emberibb az egész, nekünk is könnyebb lesz elfogadni, hogy a színezés során simán kicsúszunk időnként vonalból.

Nagyoknak és nagyobbacska kicsiknek is szívből ajánlom, isteni lassulós, kikapcsolós időtöltés - itt kapható online.

 

Parádi Orsolya: Pandala-szigetek

Kolibri Kiadó, 2015

1490 Ft

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr338804006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hajnalka Fazekas 2015.08.09. 11:21:15

KOLIBRI :-)

Katalin Bakonyi 2015.08.10. 05:33:37

Kolibri
süti beállítások módosítása