ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Betegség utáni biztonsági intézkedés: a fogkefe fertőtlenítése/cseréje

2016. március 07. - időtetrisz

3 havonta aktuális a fogkefe cseréje, de mi van, ha a betegség előtt kezdte használni a gyermek vagy a felnőtt? Kidobni kár lenne, viszont érdemes fertőtleníteni, lehetőleg valami nem veszélyes vegyszerrel. Csak a kamrába kell benyúlni a megfelelő fertőtlenítőért.

fogkefe_fertotlenitese_ecet

Olvastam ezt is, azt is a fogkefe tisztításával kapcsolatban, pl. azt is, hogy ne fertőtlenítsük, mert veszélyes, ha rajta marad valami az adott szerből, inkább cseréljük le lehetőleg. Jó, persze, de egy elektromos fogkefe fejénél fájdalmas az anyagiak szempontjából egy szinte új pótfej kidobása, így aztán keresgéltem, mi is lehetne még a fertőtlenítő, lehetőleg olyasmi, ami általában fellelhető a háztartásban és nem erős vegyszer.

fogkefe_tomenyecet_fertotlenites

A már sokat ajnározott ecet lesz megint a barátunk: egész egyszerűen állítsuk egy pohárba a fogkefe fejét és öntsünk rá a tömény ecetet, hogy teljesen ellepje, hagyjuk pár órát  állni (egy éjszakán át akár). A másik nagyon fontos, amire mindig érdemes ügyelni, hogy a két fogmosás között száradjon meg a fogkefe, mert úgy elvileg nem ülnek meg rajta a baktériumok. 

 

Kapcsolódó posztok:

Cserélhető fejű fogkefe olcsón (környezetbarátabb megoldás, mint a teljes fogkefe cseréje)

Mi mindenre jó az ecet?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr908804074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása