ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Játék a semmiből: fessünk PET-palackkal!

2014. március 18. - időtetrisz

Mit lehet festeni egy ecetes/vizes/narancsleves üveggel? Múlt héten kipróbáltuk a kisfiammal. Lett virág, felhő, kocsikerék, falomb. Egy újabb játék nulla előkészülettel.

DSC_0044

A játék előtt nem árt felfegyverkezni némi köténnyel, alátéttel. Mi a nagymamától megörököltünk egy darabka viaszosvásznat, ilyen esetben az kerül az asztalra. Mindezek az előkészületek azonban korántsem jelentik azt, hogy nem férünk bele a "játék a semmiből" vagy a "játék nulla előkészülettel" kategóriába, ezen felül ugyanis csak egy kis festéket, papírt meg pár PET-palackot kell előrántani a szelektívből. Festéknek jó lehet a vízfesték is, de figyeljünk arra, hogy sűrűn, kevés vízzel hígítva használjuk, mert különben szétfolyik. Tökéletes lehet a tempera vagy maradék dekorfesték, amit a szülő a fessük el, nehogy kiszáradjon sorsra kárhoztatott. Nálunk ez most így történt.

[caption id="attachment_5482" align="aligncenter" width="600"]DSC_0042 A triumvirátus[/caption]

DSC_0051

DSC_0043

[caption id="attachment_5481" align="aligncenter" width="600"]DSC_0053 A játék végén nyilván elszabadult a pokol[/caption]

Mi itthon jelenleg egy 2 és fél évessel próbáltuk ezt a mókát, de szerintem a nagyobb gyerkőcökkel is játszható. Talán élvezetesebb is a szülőnek, hiszen bonyolultabb képekbe komponálhatjuk bele a palack aljának formáját. Jó festegetést!

További festegetős mókák a legkisebbeknek

DSC_0354 céklával

idotetrisz_bebifestekmasodik1 tejszínnel

idotetrisz_festek9 és a haladóknak speciális ecsetkészlettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr778803520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása