ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Pálcikás fagyi 2 hozzávalóból

2014. augusztus 07. - időtetrisz

Ez a fagyi nálunk az utóbbi időben szinte naponta készül. Imádom, mert finom, gyors, és maximálisan kielégíti őméltósága egyre vadabb fagyizhatnékját, lelkifurdalás nélkül engedélyezhetek neki napi több fagyirohamot is. Az sem mellékes, hogy akkor is készülhet, ha éppen nincs itthon fagyinak való gyümölcs (pl. eper). Ha jól emlékszem, épp egy ilyen pillanat szülte ezt a kombót. Csak banán volt, más nem.

A kiindulópont valahogy így néz ki:

DSC_0015

Botmixerrel összedolgozzuk. Ezzel a mennyiséggel megtelik a 6 személyes IKEA-forma, épp csak egy-két tesztkorty marad, amit a főbíráló azon melegében elfogyaszthat. Ez nem cukormentes, annyi cukort tartalmaz, amennyi a joghurtban található. Mi ezt, a Cserpest szoktuk venni natúr verzióban, a gyümölcsösöket általában erre használjuk. A dobozokból egy alapos kimosás után nagyszerű tárolódoboz is válhat - mutatta meg nemrég sugarcandy.(egyébként kimosva a szelektívbe is bedobható)

DSC_0018

DSC_0023

DSC_0016

 

Ha megkaptuk az ámen-t, mehet a fagyasztóba.

DSC_0025

 

Pár óra és kész.

DSC_0027

Azóta már kiteszteltük, hogy a natúr joghurt + gyümölcs + igény szerint nyírfacukor is irtó finom. Szederrel készítettük, ez a verzió inkább felnőtteknek való (illetve magokat jól toleráló gyerekeknek).

Ha ez nem volt elég, itt találsz még az csomó házi fagyi, jégkrém ötletet az Időtetrisz blogról!

kremes_eperfagyi-600x450

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr308803728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása