Mióta köztudottan durva vegyszerekkel kezelik a citrusfélék héját, a receptekben szereplő „reszelt citromhéj” tételen nem siklunk át olyan zökkenőmentesen. Kihagyni, vagy mással helyettesíteni? – vetődik fel, ha éppen nem jutunk bio citromhoz, ami, valljuk be, gyakran előfordul. Egy ideig én is próbálkoztam kis zacskós kiszerelésű szárított reszelt citromhéjjal, de aztán egy karácsony előtt, amikor tonnaszámra kellett gyártani a mézeskalácsokat, amelynek a hozzávalói között ez is szerepelt, a húgom fejéből kipattant a megoldás: hogyan legyen egész évben, mindig 100%-ban friss reszelt citromhéjunk – házilag.
Természetes viasszal kezelték, vagyis csupán meleg víz alatt egy kefével kicsit meg kell vakarászni, és már használható is. És hogy mindig kéznél legyen a friss, reszelt citromhéj, mosás után egy reszelővel nekiállok megkopasztani őket,
Majd kis kupakos dobozba rakom a reszeléket (egy ilyen kis 1,25 decis, házi módszerrel felcímkézett dobozkába, jól összenyomva 6 citrom héja fért bele), és mehet a fagyasztóba, ahonnan lehet dézsmálni citromkrémek, citromos sütik, citrompudingok, citromfagyik és egyéb finomságok előállításakor.