ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Rendszerezés a gyerekszobában#7: színes ceruzatartók konzerdobozból

2015. június 25. - időtetrisz

Így a tanév vége felé kicsit elkanászodtak az íróeszközök és már mindenhol ott voltak, másrészt kellett egy alapos válogatás, melyik használható és melyik nem. A szanálás közben kicsit el is szégyelltem magam: néhány kiürült konzervdoboz borítás nélkül maradt (ami nem feltétlenül baj, csak ezek már eléggé megkoptak), így muszáj volt valami kezdeni velük. A matricával viszonylag gyorsan, könnyen és olcsón megoldható a dolog.

IMG_5577

Korábban némi dekortapasszal sikerült a dobozok felső részét borítani valamiféle dekorálási, egységesítési céllal, sajnos közben nagyon megkoptak a dobozok és elég nyomorultul néztek ki.

IMG_5563

Volt itthon sok matrica, könnyen kezelhető, mert a ragasztója nem annyira erős, hogy az első simítás után ne lehetne visszaszedni, ha buborékos lett.

IMG_5566

Mivel nem nagyon gyűrődök, a dobozhoz megfelelő méretűt vágni is könnyű belőle, ráadásul hátul többnyire négyzetrácsos, ezzel is könnyítve a pontos vágást.

 IMG_5573 IMG_5575

Ha kicsit túllóg a dobozon a matraca, ollóval vagy snitzerrel könnyű levágni a felesleget: csak körbe kell húzni a konzervdobozon és mint a kés a vajban, csúszik a matricán és lazán vág. Ez a pár darab kb. 40 perc alatt kész.

IMG_5580

És bár az túlzás, hogy rend van az asztalon, de: meg lehet találni az ollót, a ragasztót, a hegyezőt, a radírt és a cerkák is külön vannak a filcektől, ami lehet mindegy is meg fontos is, attól függ, mi készül az asztalon.

IMG_5585

A konzerdobozok ezer dolog tárolására jók, ti mire használjátok?

Rendszerezés a gyerekszobában-sorozatunk korábbi darabjai:

Gumikarkötők tárolása

karkototarolo_papirhenger

Apróságok tárolása zárható, újrahasznos dobozban

cserpesdoboz_kishelyetfoglal

Fürdőszobai tároló

furdoszobai_jatektarolo_vodor02

Talált tárgyak doboza

talalttargyak

A szatyor mint tároló

szatyor_mint_tarolo_sk_nyomdazott_sk_szatyor02.21.21

Kisautók tárolása

lead_kisautotarolo

Korábbi tárolós posztjainkat itt és itt találjátok.

fonottdoboz

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr778803992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása