ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Bármiből lehet adventi koszorú

Egy minimalista legalábbis biztosan

2019. december 02. - rebarb

Az úgy volt, hogy 24-én este jött a felismerés, hogy kéne gyújtani az első gyertyát, csak nincs min. Tudom, akkor is jönne a Jézuska, ha az ember nem gyertyázna, de én nagyon szeretem, ha van ebben a négy hétben ilyen lakásdísz otthon. Nem is nagyon értem, hogy felejthettem el. Ja, úgy, hogy egy héttel elnéztem: csak 1-én kellene meggyújtani az elsőt.

74451199_630007834200727_4767968170247979008_n.jpg

Tovább

3 családi film, hogy könnyebb legyen az elmúlásról beszélgetni

Nem csak ilyentájt

A halált megérteni, feldolgozni, majd megbékélni vele nagyon nehéz és hosszú folyamat. Olyasmi, amibe nem szeretjük bevonni és amire nem merjük felkészíteni a gyerekeinket. Pedig az, ahogyan elhunyt szeretteink emlékét őrizzük és az elmúlásról beszélünk, példa lehet a számukra és óriási segítség saját gyászaik átéléséhez is.

blur-bright-candlelights-722653.jpg

Tovább

Gyors, de nem junk: gerslirizottó csirkével és gyümölcsökkel

Vacsorák hétköznapra, négy főre 1200 forint alatt, mindenkinek

Hű, de jól tud esni egy tányér meleg étel az egész napos rohangálás, munka, suli, különóra-téboly után. Kár, hogy pont ilyenkor van a legkevesebb idő arra, hogy az ember valami értelmeset rántson össze. Ha pedig valami olyanra vágyna, ami nemcsak gyors, de akár egészséges és megfizethető is: igazi kihívás az esti főzőcske.

A gerslit idén nyáron, hónapnyi próba-vegaságom keretében fedeztem fel magamnak. Ismertem persze korábban is, de az elmúlt tíz évben talán csak pótanyukám töltött káposztájában találkoztam vele. Azt hittem, ilyen dús körítés nélkül másodrendű hozzávaló. Pedig…

75429677_417660035587796_228042473992093696_n.jpg

Tovább

Gyors, de nem junk: sárgarépás, lilahagymás fusilli fetával

Vacsorák hétköznapra, négy főre 1200 Forint alatt, mindenkinek

Hű, de jól tud esni egy tányér meleg étel az egész napos rohangálás, munka, suli, különóra-téboly után. Kár, hogy pont ilyenkor van a legkevesebb idő arra, hogy az ember valami értelmeset rántson össze. Ha pedig valami olyanra vágyna, ami nemcsak gyors, de akár egészséges és megfizethető is: igazi kihívás az esti főzőcske. 

Sorozatunkban olyan finom, tápláló és megfizethető ételeket mutatunk, amiket körülbelül 20 perc alatt el lehet készíteni.

74183763_728352017633398_2214252565338521600_n_2.jpg

 

Tovább

Csillagok papírból: mire jó a kukoricapelyhes doboz + három másik csillagos dekortipp

Csillagos dekor papírból, újrahasznosítással is

Biztos ti is keresgéltek, hogyan lehet relatív egyszerűen ünnepi dekorációt készíteni. Most egy egyszerű és látványos, csillagos dekorációk elkészítését ajánlom.

 papirgirland.jpg

Tovább

Ki mer válaszolni a tinédzsernek? - Anetta könyvajánlója

Andrea Beck: B+ Be positive!

Baj az, ha egyik mellem nagyobb, mint a másik?? Hány nap után lehet ráírni egy fiúra, akivel egy buliban ismerkedtem meg? Undorítóan pattanásos az arcom, mit tegyek?! A családom utál, és a suliban sincs barátom, az öngyilkosságon gondolkodom. Milyen hosszú egy normális menstruáció? Nagyon viszket ott lent, mivel kenjem be?

teenager.jpg

 

Tovább

Keressük az optimális mennyiséget: darabszámos lista kisiskolás/kiskamasz ruhatárának kialakításához

Te hogy állítod össze a gyereked ruhatárát? Össze szoktad számolni, miből hány a darab van, vagy saccolod, hogy megvan-e minden? Most típusonként és darabonként megpróbáljuk összeszedni, miből mennyi lehet optimális. Ahogy eddig sem, most sem a tutit szeretnénk megmondani, próbálkozunk és várjuk a véleményeteket!

ruhacsipeszek.jpg

Tovább

Elefántok a házban

Kedves mese az elfogadásról és az együttélés örömeiről

Gyerekekkel beszélgetni a másságról, az elfogadásról, az együttélésről... Mindig aktuális és sokszor nehéz téma, legalábbis nekünk, felnőtteknek. Mert a gyerekek sokszor nem is értik a nagy felhajtást. Ők a lehető legtermészetesebben és a legbölcsebben nyitnak a másik felé, egész más szempontok mentén ítélve meg a kapcsolatok értékét. Erről szól ez a történet.

fani.jpg

 

Tovább

Nyármentő akció - tepsiben sült szilvalekvár

Isteni házi lekvár kevés macerával és maszatolással

Jaj, mennyire gyorsan elment ez a nyár is! Nálunk annyira, hogy befőzni sem maradt idő, mert mindig volt valami éppen aktuálisabb, fontosabb dolog. Pedig az otthon készült lekvár… A szilvalekvárra találtam egy meglepően gyors, kevés munkával és mosogatnivalóval járó készítési technikát, próbáljátok ki!

pottstown_weekend_market.jpg

Tovább
süti beállítások módosítása