ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Gyors, de nem junk # 6: Sütőtökös-fetás penne a' la Dolce Vita

2012. október 16. - időtetrisz

Lassan mindent elönt a sütőtök, tonnányi recept dől ránk a netről, ez a verziója tésztával készül, ami első hangzásra talán bébipapinak tűnhet, de szerencsére igen messze áll tőle. Ékes példája annak, hogyan lehet finom és tápláló ennivalót készíteni minden különösebb főzési tudomány nélkül, ráadásul az alapanyagok sem különösebben drágák. És hát nem hogy egy, hanem fél óra alatt készül el. Akinek tetszik az enyhén sós-édeskés párosítás, különösen ajánlom.

A recept a Dolce Vita blogról való, (nem szeretném utánközölni az engedélye nélkül), de néhány szóban azért összefoglalnám: vajban, rozmaringgal párolt sütőtök, feta, póréhagyma és olíva kerül a durumtésztára. Egyszerűen mennyei, egész kicsiknek ebből mehet a sütőtök és a tészta mindenképp, tehát megoldás lehet a közös ebédre is.
Amitől még finomabb: fűszeres olívával, esetleg színes tésztával és főleg: a sütőtök az első fagy után lesz isteni édeskés. A fetát (vagy fetafélét) utoljára tegyük rá mindig és jó tudni, hogy keverés után minden összetevőre tapad, tehát addig néz ki jól, amíg éppen csak rá van dobálva (pl. vendégvárásnál jól jöhet ez az infó). Ha valaki nagyon hiányolja belőle a húst, kicsire vágott, fokhagymával olajban pirított csirkekockákkal biztosan nem fogja elrontani. Ja, és hidegen is tök finom.

Témába vágnak

Mogyorókrémes színes zöldségspagetti

Változatos lepény maradékokból

Ropogós héjú kenyér

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr228802546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása