Lassan mindent elönt a sütőtök, tonnányi recept dől ránk a netről, ez a verziója tésztával készül, ami első hangzásra talán bébipapinak tűnhet, de szerencsére igen messze áll tőle. Ékes példája annak, hogyan lehet finom és tápláló ennivalót készíteni minden különösebb főzési tudomány nélkül, ráadásul az alapanyagok sem különösebben drágák. És hát nem hogy egy, hanem fél óra alatt készül el. Akinek tetszik az enyhén sós-édeskés párosítás, különösen ajánlom.
Amitől még finomabb: fűszeres olívával, esetleg színes tésztával és főleg: a sütőtök az első fagy után lesz isteni édeskés. A fetát (vagy fetafélét) utoljára tegyük rá mindig és jó tudni, hogy keverés után minden összetevőre tapad, tehát addig néz ki jól, amíg éppen csak rá van dobálva (pl. vendégvárásnál jól jöhet ez az infó). Ha valaki nagyon hiányolja belőle a húst, kicsire vágott, fokhagymával olajban pirított csirkekockákkal biztosan nem fogja elrontani. Ja, és hidegen is tök finom.
Témába vágnak
Mogyorókrémes színes zöldségspagetti
Változatos lepény maradékokból