ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Színkeverő és testfestő játék a fürdőkádban

2014. április 17. - időtetrisz

– Nem akarok fürdeni! – Én sem, én sem! – Miért kell  minden este levetkőzni? – Szejintem se ne vetkőzzünk! Nem kell! – innen indultunk. Aztán miután egy meglepetés reményében belevarázsolódtak a kádba, a kapott eszközökkel olyan elmélyült kísérletezés és alkotás indult be, hogy alig tudtunk véget vetni neki. Nyugodtabb, ráérős fürdésekhez ajánlom tehát a víz- és testfestő fürdőjátékot, amikor biztosan van rá legalább fél óra: hamarabb nem fogják kiengedni a kezük közül a színkeverő-testfestő készletet.

06_testfestes furdojatek

Korábban írtunk már tippeket arra, hogy hogyan lehet elütni az időt a fürdőkádban, avagy izgalmassá tenni a fürdést:  kávés játékkal, a csodálatos fürdőkrétával, dekorgumis figurákkal, halfogással, de akár varázskockával is. Az újdonság varázsa aztán hamar kifakul, és kell valami még újabb – addig is, amíg a régi dolgok elfelejtődnek, és megint az újdonság varázsával hatnak...

Ennek a játéknak az alsó korhatárát nem merem megtippelni, de egy 3 és 6 éves párban jól elvolt vele. Az alapfelszerelés:

00_testfestes furdojatek

♦ 3 nagyobb, befőttesüveg kupakja (jelen esetben: műanyag)

♦ egy kevés: céklapor, kurkuma, spirulina por

♦ különböző vastagságú ecsetek

♦ kiürült műanyag csöppentők, spriccelők, stb.

01_testfestes furdojatek

Eredetileg azt akartuk megnézni, hogy hogyan keverednek a színek először a tiszta vízbe, majd egymással. A cseppentőbe, illetve a mézes mackós flakonba feloldottam nekik egy kevés vízben egy-egy csipetnyi növényi port, majd azzal kezdték színezni a vizet.

Mikor ennek már semmi értelme sem volt, mert a víz kellően seszínű lett, megkapták a műanyag kupakokat és az ecseteket: magukat és egymás pingálták.

03_testfestes furdojatek

A legnagyobb szám az volt, hogy mindenhova lehetett festeni, óvakodás, vigyázás és szabálykövetés nélkül.

Közben jól látszott a különbség a háromféle növényi porfesték között, ki kellett tapasztalni, hogy melyiket milyen arányban lehet hígítani a vízzel,  illetve kiderült, hogy a kurkuma szaga „érdekes”, színe tartósabb, mint a cékláé vagy a spirulináé :) De ezzel is lehet kezdeni valamit: tetoválás készült, egy kisebb kacsa, vékony ecsettel, másnap halványan még látszott, a sikálás ellenére.

Cékla-, kurkuma- és spirulina port bioboltokban, vagy Budapesten az Ázsia-boltban lehet beszerezni, és már csak azért is érdemes, mert ételek színezéséhez, tojásfestéshez is kiválóan felhasználható, gyerekeseknek egyenesen alapkellék!

Jó pingálást mindenkinek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr928803566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása