ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Ötletek tematikus szülinapi partihoz: éljen a hőlégballon!

2014. augusztus 22. - időtetrisz

Nemrégiben, az Időtetrisz blog két éves születésnapja alkalmából, olyan játékot hirdettünk, melyben tematikus szülinapi parti-rendezéshez lehetett ötleteket nyerni.  Ki is sorsoltuk a szerencsés nyertest, de kértük, hogy aki mégis szeretne segítséget, jelentkezzen hozzászólásban, mert próbálunk sort keríteni arra, hogy reagáljunk rá. Viki a hőlégballon-témát jelölte meg, ami nagy kedvenc nálunk is. Íme tehát néhány összegyűjtött ötlet arra, hogyan lehet minden részletre kiterjedően tematikus szülinapi partit szervezni, ha éppen ez a „közlekedési eszköz” dobogtatja meg gyermekünk szívét.

[caption id="attachment_7243" align="alignnone" width="600"]up-up-and-away-baby-shower Kép: adersruff.com[/caption]

Szóval lehet így is, mint a fenti képen, de bevallom, az ilyen perfektre összerakott, pontra tett tematikus szülinapi asztalt nem érzem túl életszerűnek, de sok múlik a meghívottak életkorán :) Az viszont tény, hogy rengeteg hatásos aprósággal lehet feldobni, és a hőlégballonért rajongó gyermekünk és társai számára izgivé és varázslatossá tenni egy szülinapi ünnepséget.

 

Meghívó

A hőlégballon már a meghívón ott készülődhet, erre több lehetőség is adódik. Itt van például egy ingyenesen letölthető változat, melybe csak a szöveget kell beírni. Ebben a két rétegű verzióban egyébként az a jó, hogy a felső, csíkos légballonokat önállóan is lehet használni dekorációs elemként vagy valamelyik csoportjáték kellékeként.

hat air balloon

Ezt a másikat regisztráció ellenében lehet megkapni, ingyenesen, cserébe egy klasszikus, kettéhajtható meghívót kapunk, gyönyörű fedőlappal.

meghivo

Ha nincs túl sok meghívott, és van kedvünk és segítségünk kicsit barkácsolni, akkor egyedi, vicces meghívókat gyárthatunk ennek a repülős változatnak az alapján, csak éppen egy légballon-motívumra kell cserélnünk a repülőt, amely kirepül a borítékból.

prosklhsh-aeroplano-17

 

Dekoráció

Az udvaron, ha jó az idő, és sok a hely, központi dekorációs elemként el lehet készíteni egy nagyobb légballont. Ehhez itt nincs részletes leírás, de a kép alapján könnyen rekonstruálható, virágcserép, lufi, háló és színes szalagok kellenek hozzá:

lufibol ballon

De gondolkodhatunk egy kék vásznas háttérben is, melyre vattapamacsokból felhőket ragasztunk:

vatta felho

Ez a csinos darab itt pedig egy nagyobb hungarocell-gömb felöltöztetésével készül, melynek részletes leírása is megtalálható ezen a linken.

basicgrey_lisastorms_hotairballoon_opener

 

Ezen kívül légballont lampionokból is készíthetünk, kis átalakítással. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy sötétedés környékén világítóeszközként is szolgálhatnak.

lampion nagy

Ezek készülhetnek nagyobb,  Ikeás rizspapír-lampionokból, de szintén az Ikeában kaphatóak kisebb, színes lampionfüzérek is, ezekre is lehet applikálni kisebb kosarakat.

Füzérek készülhetnek  papírból is:  innen például ingyenesen tölthetőek le  színes légballonok, melyeket egymás mellé fűzve készülhet a füzér.

fly away with me--color samples-01

 

Illetve ez nem tölthető le ugyan ingyenesen, de szintén ötletet adhat, hogyan lehet egy füzért elkészíteni.

balloons_diy6

 

Sablon alapján, kisebb, színes, papírból készült 3D  hőlégballonokkal is díszíthetünk --- ezeket akár a szülinapon is készíthetik együtt a nagyobb, vagy erre vágyó gyerekek. Ennek a csodálatos kis barna papír légballonnak, fehér csillagokkal ingyenes letölthető a sablonja, ragasztva-hajtogatva lehet összeállítani.

paper-Hot-air-balloon

 

Papírból színes légballonokat így is készíthetünk, ehhez a változathoz innen a felhők és madarak sablonjai is letölthetőek.

szines felhokkel madarakkal

De van egy egyszerűbb változat is, amit kisebb gyerekekkel is meg lehet valósítani, ha erre van kapacitás, hely, és türelmes felnőtt segítő:

egyszeru

 

Torta, ételek

A szokásos szülinapi partis ételeket (sós apró falatok, vicces formájúra vágott zöldségek, gyümölcsök, stb.) úgy igazíthatjuk a hőlégballon témához, hogy papír-motívumokat tartó fogpiszkálókat, hurkapálcikákat tűzünk rájuk. Itt van például egy ilyen, körökből, korongokból álló összeállítás:

free-digital-collage-sheet

De a fenti, első meghívóban szereplő piros-fehér csíkos motívum is remekül megfelel erre a célra.

Szinte bármilyen tortát is nagyon egyszerűen, és hatásosan díszíthetünk hőlégballonnal:  a közepére egyszerűen egy kis lampion, néhány fogvájó és egy muffinpapír segítségével egy miniatűr formát illesztve.

torta

 

 

Játékok, foglalkozások

Ez a résztvevő gyerekek számától és együtt-játszási hajlandóságától is függ, de mindenképpen gondolkodjunk egy játékmesterben, aki össze tudja fogni és képes irányítani a gyerekek energiáit, személyiségeit.

Nyugalmasabb percekhez ajánlható a  nyomtatott alapok segítségével nagyon egyszerűen, könnyedén összeilleszthető, különböző színű hőlégballonok készítése, innen:

IMG_1636

Különböző kifestők tölthetőek le innen, vagy akár innen is, amelyek egy kisebb asztalon, némi színes ceruza társaságában várhatják a molyolni vágyó gyerekeket. A fenti korongokat viszont tovább lehet gondolni,  kivágni és elrejteni, vagy egyéb játékban felhasználni, netán vetélkedőkön lehet gyűjthető nyeremény.

 

Ha a gyerekeket lekötheti, egy egyszerű tudományos kísérletet is modellezhetünk, miniben: hogyan működik a légballon? Részletes leírás a linken olvasható, a kellékek listája pedig körülbelül ez:

kiserlet

 

Egy vagy több, nagyobb héliumos lufival pedig egy ilyesféle eregetős játék kötheti le a gyerekeket:

jatek eregetos

De lehet papírmadarakat röptetni, tollakat, buborékot is fújni, hadd szálljanak...

 

További szülinapi ötletek az Időtetriszen

Szülinapi játék, különösebb előkészület nélkül

ovisrajz

 

Egyszerű krémes-csokis szülinapi torta receptje

01_csoki_torta-600x450

 

Szülinapi köszöntőfa állítás és díszítés 

00_szulinapi-papirfa

 

Apró, cukormentes falatok, akár szülinapi partira is

00_cukormentes edessegek

 

Kedves Viki: reméljük valami hasonlóra gondoltál, és sikerül megtalálnod a hozzátok illő ötleteteket, tippeket.

Ha bármi konkrétumban tudunk még esetleg segíteni, kérlek jelezd!

Jó szülinapi készülődést és jól sikerült bulit kíván,

00_mimimo_belyeg

mimimo

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr638803734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása