Megmaradt néhány szikkadt, élettelen kornspitz, és ez jó, mert régóta vártam arra, hogy száraz kiflikből kipróbáljunk valamit. A kiszáradt kiflik felhasználása egyébként nagyon hálás feladat, mi leggyakrabban gyors, mezei mákos gubát szoktunk készíteni belőle: hígabb vaníliás-mákos pudinggal nyakon öntve a kiflikarikákat, és hűtőben jól behűtve elég menő a gyerekeknél is. Az édes bundáskenyér hamar készül, és gyorsan fogy, tegyetek ti is vele egy próbát.
5 tojás
2 dl narancslé
ízlés szerint méz (vagy: egy érett, összeturmixolt banán)
1 kiskanál őrölt fahéj
1 csipet 100%-os őrölt vanília
Azért érdemes kornspitz kiflivel elkészíteni, mert egyrészt több benne az értékes összetevő, másrészt nem ázik szét olyan hamar, mint a fehérlisztes tejes/vizes kifli. Először felkarikázom őket, majd – mint kiderült – annyi tojást, ahány kornspitzem van, felverek a narancslével és a mézzel (vagy egyéb édesítővel), illetve egyéb fűszerekkel.
Ha egyéb serpenyőben sütött, gyors reggeli, esti finomságokat próbálnátok ki, itt találtok még hasonlókat:
Palacsinta 2-3 hozzávalóból Édes vagy sós spagettipalacsinta 15 perces serpenyős müzli