ötletek, tippek egyszerűen

Időtetrisz

Füzetborító házilag: nyomdázzuk együtt!

2014. augusztus 28. - időtetrisz

A barna csomagolópapír mondhatni nagy időtetriszes kedvenc, többször ajánlottuk már, naná, hogy az iskolakezdésnél is előkerült. A lányom elsős lesz, kérték, hogy lehetőleg mindent kössünk be, erre a papírra esett a választás, mivel nagyon erős, nemhiába használják a nyomdákban is nagy mennyiségű papírok, könyvek csomagolására is. Környezetbarát, olcsó és a legjobb: bármilyen lehet. Ezzel telt az előző hétvégénk.

nyomdázott csomagoló

 

Használtuk már karácsonyi csomagolásként is, akkor ez az aranyfestékes-csillagos verzió született, füzetborítónak sem nézne ki rosszul:

sk_csomagolas

 

És volt már karácsonyi nyomdázás is:

 

karacsonyicsomagolas

 

Készült már belőle fonott doboz:

 

[caption id="attachment_3497" align="aligncenter" width="570"]fonott doboz házilag fonott doboz házilag[/caption]

 

Most az volt a kérés, hogy dinós minta kerüljön a füzetekre, ezért azt keresgéltem és rémlett, hogy a Djeconak hihetetlen szép és finom, részletesen kidolgozott grafikájú nyomdái vannak, sokféle egyébként: lovagos, cicás, tündéres is akad.

Djeco-Stamps-Dinosaur-Set_XL

Ez pedig a doboz hátulja, ahol ezzel a helyes kész képpel jelzik, hogy nagyobb történeteket is össze lehet rakni:

IMGP5299

 

A nyomda 3840 Ft, tehát nem éppen olcsó, de cserébe gyönyörű a stemplik rajza (pecsételve is), 10 db van a dobozban és egy elég jó szivacs (bár a legnagyobb dinó nem fér rá egyszerre sajnos).  A Kreatívjátékban még aznap át is vehettem rendelés után. Mivel hosszú távon jól használható eszköz, talán megéri az árát, szívből ajánlom, de persze bármilyen kedves pecsét jól működhet a dekorálásnál, mi magunk is készíthetünk pl. dekorgumiból, ahogy azt korábban ajánlottuk.

Először ilyesmivel próbálkoztam:

nyomdázott csomagoló

Mivel rajzolni nem tudok, ezért fogtam és lemásoltam az egyik papírra a kész rajzot a dobozról, nem volt nehéz:

IMGP5303

 

A sztorizós kép eléggé tetszett a lányomnak, ezért ő is azonnal nekilátott:

 

IMGP5297

És ilyesmi a végeredmény, nincs két egyforma füzet, az öröm nagy:

IMGP5309

IMGP5311

A menet pedig egyszerű: A/4-es méretnél valamivel nagyobb papír szükséges az A/5-ös füzetekhez, érdemes előbb nyomdázni, esetleg berajzolni a borítás tényleges határait, hogy ha a gyermek rajzol, stemplizik rá, akkor úgy legyen ott a kép, ahogy ő szeretné, ne lógjon túl a hajtáson, ne legyen kevés. Belül pedig egyszerűen be lett hajtva és ráragasztva a füzetre. A név kézírással került mindenhová (a képekről most eltüntettem), némelyik füzetre fehér matricát ragasztottunk és arra írtuk rá.

Szuper szórakozás, persze kicsit időigényes, de több okból is megéri: a közös készülődés mindenkit feltölt, közben lehet beszélgetni a suliról is, alkotás közben mindenki lazul, viszonylag olcsó ez a csomagoló és egyedi borító készül.

Krumplinyomdával is gyönyörűeket lehet készíteni, ha van idő, energia és kedv kifaragni, mikulás környékén ajánlottuk a szaloncukor csomagolásához:

szaloncukor_krumplinyomda

És csináltatni is lehet bármilyet pecsétet, pár napja ajánlottuk az ArtiStampot is:

level_madarka_pecset_2

Ti mibe csomagoljátok a füzeteket?

A bejegyzés trackback címe:

https://idotetrisz.blog.hu/api/trackback/id/tr718803746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása